HR EN
Nazovite nas: +385 98 9317 722

Opremanje i uređenje djecje sobe 

Opremanje i uređenje dječje sobe može biti izazovno, ali je i vrlo zabavno. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u opremanju i uređenju dječje sobe:

Razmislite o funkcionalnosti: Dječja soba treba biti funkcionalna i prilagođena djetetovim potrebama. Prije nego što krenete s uređenjem, razmislite o tome što vam je potrebno u sobi. Na primjer, dječja soba treba imati krevet, ormar za odjeću i igračke, stol za učenje i dovoljno prostora za igru.

Odaberite temu ili stil: Odabir teme ili stila može pomoći u stvaranju koherentnog izgleda sobe. Na primjer, soba može biti uređena u nautičkom stilu ili u stilu princeza, ovisno o interesima djeteta.

Odaberite kvalitetan namještaj: Dječji namještaj treba biti izdržljiv i prilagođen djetetovoj dobi. Krevet treba biti dovoljno velik za djetetovo tijelo i udoban za spavanje. Ormar treba biti dovoljno velik za spremanje odjeće i igračaka.

Koristite svijetle boje: Djeca vole svijetle boje, pa bi bilo dobro da u dječjoj sobi koristite svijetle boje. Boje poput žute, narančaste i zelene su popularne boje za dječju sobu.

Dodajte ukrase: Ukrasi poput tepiha, zavjesa, jastuka i slika mogu dati sobi osobnost i stil. Odaberite ukrase koji će odgovarati temi ili stilu sobe.

Osigurajte dovoljno prostora za igru: Djeca vole igrati se, pa je važno da imaju dovoljno prostora za igru. Možete dodati prostirku za igru, vreće za sjedenje ili košare za igračke.

Osigurajte dovoljno svjetla: Dječja soba treba imati dovoljno svjetla. Pored glavnog svjetla, možete dodati stolnu lampu za učenje ili noćnu lampu za miran san.

Uključite dijete u proces uređenja: Dijete bi trebalo biti uključeno u proces uređenja kako bi se osjećalo ugodno u sobi. Pitajte dijete za mišljenje o bojama, ukrasima i namještaju koji će biti u sobi.

Modularni namještaj: Modularni namještaj može biti odličan izbor za dječju sobu, posebno ako imate malo prostora. Modularni namještaj može se prilagoditi različitim prostorima i potrebama. Na primjer, krevet s izvlačnim ladicama ili stol koji se može sklopiti i pospremiti kada nije u upotrebi.

Zidne naljepnice: Zidne naljepnice su odličan način da se dječja soba učini živahnijom i zabavnijom. Možete odabrati zidne naljepnice sa životinjama, likovima iz crtića, ili bilo kojim drugim motivom koji bi se svidio djetetu. Zidne naljepnice su jednostavne za postavljanje i uklanjanje, pa ih možete lako zamijeniti kada dijete izraste iz određene teme.

Funkcionalni prostor za igru: Umjesto da dijete igračke sprema u ormar, možete napraviti funkcionalan prostor za igru u dječjoj sobi. Na primjer, možete napraviti igraonicu u kutu sobe sa zidnim policama za igračke, prostirkom za igru i vrećama za sjedenje. Dijete će tako imati dovoljno prostora za igru, a igračke će biti lako dostupne.

Tematska soba: Umjesto klasičnog uređenja, možete odlučiti za tematsku sobu. Tematska soba može se odnositi na omiljeni lik iz crtića ili filmova, sport, glazbu ili bilo što drugo što se sviđa djetetu. Možete se poigrati s bojama, namještajem i ukrasima koji odgovaraju odabranoj temi.

Svjetlosni elementi: Dječja soba može biti posebno atraktivna kada se u nju uključe svjetlosni elementi. Možete postaviti zidnu lampu u obliku zvijezde ili mjesečine, stropnu lampu u obliku oblaka, ili postaviti svjetlosne ukrase na zidove. Dijete će tako imati i dekorativni i funkcionalni element u sobi.

Ukratko, opremanje i uređenje dječje sobe ne mora biti dosadno i klasično. Možete se poigrati s različitim idejama i temama, prilagoditi prostor djetetovim potrebama i interesima.